Малюємо акварельними фарбами на мокрому папері

Останнім часом я дуже зацікавилась Вальдорфським підходом до розвитку та освіти дітей. Згідно Вальдорфської педагогіки розвиток дитини починається не з вивчення літер та цифр, а з розкриття творчих здібностей, розвитку фантазії, уяви. Одним з найцікавіших видів творчості, які ми відкрили для себе у Вальдорфі, стало малювання акварельними фарбами на мокрому папері.
akvarel-na-mokromu-3
Ми вперше спробували і були просто у захваті. Виявляється, акварель дуже приємна у роботі, а на мокрому папері вона і зовсім оживає, красиво розтікаючись і утворюючи непередбачувані лінії та візерунки.
Отак виглядала наша перша спроба такого малювання.

Мій найулюбленіший момент: запрошення дітей до творчості 🙂 Накрила стіл товстою клейонкою, розклала папір, фарби, пензлики, стаканчики. Обов’язково лист паперу і для мами, мені ж теж цікаво!

Папір використовуємо звичайний для прінтера. Не найкращий варіант. Трохи пізніше хочу спробувати альбомний папір, а згодом і справжній акварельний. Але поки що малюємо на прінтерному.

akvarel-na-mokromu-1

akvarel-na-mokromu-2

Змочуємо папір водою за допомогою широкого пензлика. Можна також використовувати пляшечку з розпилювачем.

І починаємо малювати! Я зняла відео.

Діти були горді своїми малюнками. Отака краса вийшла у трирічної дитини.

akvarel-na-mokromu-4

А це намалював шостирічний синок. Передав свій настрій через такі лінії і кольори.

akvarel-na-mokromu-5

Нам дуже сподобалось. Плануємо пробувати ще і ще, вивчаючи різні техніки, експериментуючи з кількістю води, відтінками та текстурами. Раджу і вам спробувати!

akvarel-na-mokromu-6




 

 

 

Scroll to Top