Вирощуємо красолю (кресс-салат). Легко, швидко, цікаво, корисно, смачно!

Як швидко і наглядно показати дитині, як проростає зернятко і вирастає рослинка? Спробуйте виростити кресс-салат! Це зернятка, що проростають просто на очах. Їх висівають на вату, добре змочену водою. Кресс-салат зовсім не потребує ґрунту!

kress9

Чомусь про кресс-салат я довго нічого не знала, ніде про нього не чула і не пам’ятаю, щоб наша родина його колись вирощувала. Хоча коли я була маленькою, влітку ми вирощували багато чого на городі, а взимку – вдома на підвіконні.

Та якось я натрапила на статтю в інтернеті, що розповідала про цю рослину і її користь для здоров’я. Так я взнала, що кресс можна вирощувати у будь-яку пору року просто на ваті або паперових серветках. Легко вдалося знайти насіння крес-салату у продажу, тому ми вирішили спробувати його виростити. Це виявилося навіть легше, ніж я думала.

Чудова можливість показати дитині, як проростає насіння і як утворюється рослинка.

Висіваємо наш салат у пластиковий контейнер на звичайну аптечну вату.

kress1

Змочуємо вату водою.

kress2

Вже через пару днів можна побачити росточки і маленьке тендітне листя салату!

kress3

Вже через 10 днів салат можна їсти!

kress4

Але перед тим, як скуштувати наш салат, ми вирішили роздивитися його у лупу і намалювати.

kress5

kress6

kress7

kress8

kress9

kress99

Як їдять красолю (крес)? Його можна додавати у будь-який овочевий салат, використовувати у супах як зелень, і навіть класти на бутерброд.

Листочки красолі зручно зрізати ножицями.

В чому користь крес-салату? Згідно Вікіпедії, у листі крес-салату міститься до 120 мг% аскорбінової кислоти, до 4 мг% каротину, до 3% білка, крім того, фолієва кислота і мінеральні солі — калію, магнію, заліза, міді, йоду.

Смачного вам!



Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top