Книга видавництва Чорні вівці “Що таке любов”. Дітям про почуття.

В нашій родині ми дуже любимо книги, що спонукають до змістовних розмов про важливі речі. Однією з таких книг є книга видавництва Чорні вівці “Що таке любов?” автора Ейтана Боритцера, перекладена з англійської та видана в Україні чернівецьким видавництвом “Чорні вівці”.
Поділимось своїми враженнями.
чорні вівці що таке любов

Чорні вівці “Що таке любов?” – це книга-білінгва

Найкрутіша річ, за яку я неймовірно вдячна видавництву “Чорні вівці” – це те, що вони зберегли і англомовний текст. Тобто “Що таке любов?” – це книга-білінгва

Вважаю, що збереження оригіналу тексту – це дуже важливо і дуже корисно. Англомовні дитячі імпортовані книжки в Україні коштують дуже дорого. А в цій книжці ми маємо і український переклад, і повністю наведений текст оригіналу. Два в одному. 

Англійський текст дуже легкий, доступний для прочитання навіть дітьми, що нещодавно почали читати англійською. 

чорні вівці що таке любов

Як говорити з дітьми про почуття на емоції

Книга піднімає питання любові як найбільшого почуття. на яке здатна людина. Говорити з дітьми про почуття дуже важливо для розвитку їх емоційного інтелекту. Емоційний інтелект проявляється як здатність співчувати, розуміти свої почуття і почуття оточуючих, вміти керувати своїми емоціями. 

Іноді буває, коли мої сини сваряться, вони кажуть один одному: “Я не люблю тебе!” Для них це найболючіші слова, які найбільше ображають… Саме ця книжка допомогла мені сформулювати і донести дітям, що любов – це почуття більше, ніж злість чи сум. Навіть коли брат сердиться на тебе, це не означає, що він тебе не любить. Навіть коли ти злишся, що маленька сестричка не дає читати тобі книжку чи руйнує твою парковку для машинок – це не означає, що ти її не любиш. Любов – це те, що нас об’єднує в сім’ї і що завжди є з нами. Це найбільше почуття, на фоні якого можуть виникати різноманітні інші почуття і емоції, але вони не перекреслюють любов. 

чорні вівці що таке любов

Різноманітність серед людей

Книга видавництва Чорні вівці “Що таке любов?” також піднімає питання різноманітності серед людей і вчить тому, що серед нас є люди з іншим кольором шкіри, різною релігією, фізичними можливостями, але всіх нас об’єднують спільні відчуття. Ми всі відчуваємо біль, щастя, сум, радість, любов. Ми всі хочемо жити у безпеці, мати дім і батьків, дружити.

Окремо хочу відмітити красиві яскраві ілюстрації художниці Роббі Марантц. 

чорні вівці що таке любов

Де можна купити книгу видавництва Чорні вівці “Що таке любов”

Книгу можна замовити на сайті видавництва “Чорні вівці” за посиланням http://www.books-xxi.com.ua/products/scho-take-lyubov (відкриється у новому віконці)

Фейсбук група видавництва “Чорні вівці” https://www.facebook.com/ChorniVivtsi/ (відкриється у новому віконці)

Більше оглядів дитячої літератури ви можете знайти у розділі “Книжкова полиця”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top